2019-12-30 14:07
Helsingin Shukokai Karate ry

Helsingin Shukokai Karaten alkeisryhmät alkuvuodesta 2020

Mitä ja missä

Helsingin Shukokai Karatessa käynnistyvät uudet karaten alkeiskurssiryhmät alkuvuodesta 2020. Alkeisryhmiä löytyy kaikenikäisille karatesta kiinnostuneille harrastelijoille aina perheen pienimmistä nuorille ja aikuisille. Alkeisryhmät jakautuvat kolmeen eri kategoriaan: nappulakarate, juniorit sekä aikuiset ja nuoret. Harjoitukset starttaavat Tammikuun alussa Vuosaaren urheilutalolla (Vuosaarentie 5, 00980 Helsinki) Nappulakaraten osalta 15.1 ja muiden osalta hieman aikaisemmin 13.1.

Alta löytyvät eri alkeisryhmien lyhyet esittelyt:
 

Nappulakarate

Nappulakarate on perheen pienimmille, 5-7 vuotiaille lapsille tarkoitettu leikinomainen ryhmä, jossa tutustutaan erilaisten leikkien kautta karaten tekniikkoihin. Tavoitteena on oppia muutama peruspotku, -lyönti ja -torjunta sekä näiden erilaisia yhdistelmiä. Lisäksi ryhmässä harjoitellaan itsepuolustuksesta mm. irrottautumisotteita, ja kaatumisen alkeita.

Kurssin hinta on 75€ ja kurssi kestää 10 viikkoa (15.1.-18.3.2020). Mukaan voi tulla myös tarpeen mukaan kesken kauden.

Harjoitukset järjestetään keskiviikkoisin, ja ne kestävät 45 minuuttia (klo 17.15 – 18:00). Tunti jakautuu alkuleikkiin (lämmittely), tekniikkaan sekä loppuleikkiin. Tänä vuonna kutsumme myös vanhemmat mukaan tatamille, aina kerran kuussa (joka kuun viimeiset harjoitukset).
 

Juniorit

Juniorit-ryhmä on suunnattu 8-13 vuotiaille ja ryhmässä opitaan peruspotkuja, -lyöntejä ja -torjuntoja sekä niiden erilaisia yhdistelmiä. Tarkoituksena on myös oppia muutamia yksinkertaisempia itsepuolustustekniikoita, saada ymmärrystä karaten perinteeseen liittyvästä salikäyttäytymisestä sekä oppia katan alkeet. Kurssin tavoitteena on saavuttaa keltaisen vyön, eli 8. kyun taso. Tämän jälkeen siirrytään harjoitusosalle jatkamaan yhdessä jo vyöarvon omaavien karatekojen kanssa.

Alkeisryhmässä ei ole vapaata ottelua, ei päähän kohdistuvia lyöntejä tai potkuja, eikä kontaktia.

Alkeisryhmän hinta on 95€ ja kurssi kestää 9 viikkoa (13.1-11.3.2020). Alkeiskurssin suorittamisen, ja 8. kyun tason saavuttamisen, jälkeen, hinta on 150€ ajalla 11.3-30.6.2020.

Alkeisryhmä harjoittelee Vuosaaren Urheilutalolla maanantaisin alakerran tatamilla ja keskiviikkoisin yläkerran näyttämöllä. Harjoitukset kestävät tunnin (klo 18.00-19.00).
 

Aikuiset ja nuoret

Tämä alkeisryhmä on suunnattua nuorille ja aikuisille. Juniorit-ryhmän tapaan kurssilla opitaan peruspotkuja, -lyöntejä ja -torjuntoja sekä niiden erilaisia yhdistelmiä. Kurssin aikana opetellaan myös yksinkertaisia itsepuolustustekniikoita, katan alkeet ja haetaan ymmärrystä karaten perinteisiin liittyvään salikäyttäytymiseen. Kurssin tavoitteena on saavuttaa keltaisen vyön, eli 8. kyun taso. Tämän jälkeen siirrytään harjoitusosalle jatkamaan yhdessä jo vyöarvon omaavien karatekojen kanssa.

Kurssin hinta on 50€ ja kurssi kestää neljä viikkoa (13.1.2020 – 5.2.2020).

Alkeisryhmä harjoittelee Vuosaaren Urheilutalolla maanantaisin alakerran tatamilla ja keskiviikkoisin yläkerran näyttämöllä. Harjoitukset kestävät tunnin (klo 19.00-20.00).
 

Ilmoittautuminen

Alkeiskursseille ilmoittautuminen tapahtuu alta löytyvien linkkien kautta, jotka vievät seuramme MyClub-sivustolle. Sivuilta löytyvät myös yksityiskohtaisemmat tiedot alkeiskursseihin liittyen.

Nappulakarate 5-7 vuotta: https://shukokai-helsinki.myclub.fi/flow/events/1858511

Alkeisryhmä Juniorit 8-13 vuotta: https://shukokai-helsinki.myclub.fi/flow/events/1858499

Nuorten ja aikuisten alkeisryhmä: https://shukokai-helsinki.myclub.fi/flow/events/1861166
 

Tervetuloa mukaan harjoittelemaan karatea Helsingin Shukokain kanssa!